Skip to content

6 sfaturi pentru a alege cea mai potrivită asigurare de sănătate privată

Sursa foto: freepik.com/ katemangostar

Și tu îți pui tot felul de întrebări îngrijorătoare cu privire la ce s-ar întâmpla dacă te-ai îmbolnăvi, nu-i așa? Sistemul public de sănătate dă semne de mult că este depășit și nu-ți dorești ca viața ta sau a celor dragi să depindă de el.

Ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute să iei o decizie informată cu privire la asigurarea de sănătate privată, alternativa logică pentru urgențe și îmbolnăviri.

  1. Asigură-te că verifici ce acoperă și ce exclude polița de asigurare de sănătate. Vei dori să știi cum va trata asiguratorul afecțiunile medicale pre-existente și orice alte limitări îți va impune. Înainte de a decide asupra oricărui plan de asigurare, informează-te despre îngrijirea bolilor care te intereseaza precum și despre alte costuri cum ar fi : taxele pentru consultații, anestezie, etc.
  2. Vorbește cu un broker de asigurări de sănătate. Polițele de sănătate privată sunt complexe și o simplă comparație între asiguratori poate să nu fie de ajuns. Pune la treabă experiența unui broker de asigurări de sănătate: acesta nu lucrează pentru companiile de asigurări, este mandatat să lucreze pentru tine și-ți va explica diferențele cheie dintre polițe, astfel încât să poți alege corect. Faptul că îi cunoaște pe asiguratorii din piață îi permite să-ți prezinte toate opțiunile pe care apoi să ți le și explice imparțial, mai ales ca nu te costa nimic in plus fata de cat ai plati pentru o polita negociata direct.
  3. Nu te lăsa amăgit să schimbi asiguratorii așa cum ai face în cazul polițelor pentru mașină sau casă. Să pleci de la asiguratorul curent pentru o ofertă mai bună nu este chiar atât de simplu pe cât pare. Afecțiunile dezvoltate pe durata poliței existente pot să nu fie acoperite de un nou asigurator (vor fi considerate pre-existente). Cere sfatul brokerului dacă te gândești să faci asta.  
  4. Întotdeauna caută sfaturi independente. Dacă mergi direct la un singur asigurator nu va fi neapărat mai ieftin. Pe lângă faptul că brokerul te va ajuta să găsești cea mai potrivită poliță pentru tine, el va și examina asigurarea la data de reînnoire ca să se asigure că vei continua să obții cele mai avantajoase conditii.  
  5. Dacă se întâmplă să călătorești în afara țării în interes de serviciu, roagă-l pe brokerul tău să verifice dacă poți opta pentru o singură poliță internațională care să te acopere atât în străinătate, cât și acasă.
  6. Odată ce ai ales o poliță, rafinează-o. Poți începe prin a stabili aria de acoperire sau ai putea să reduci costurile prin alegerea unei variante de franșiza 

Dacă vrei să afli mai multe despre ce ar trebui să ții cont atunci când închei o asigurare de sănătate privată, da-ne un telefon. Scopul nostru este să îți oferim polița de sănătate potrivită, în timp ce reducem costurile și, nu vrem să ne lăudăm, dar avem o rată de succes foarte mare. Nu ai nimic de pierdut, iar sănătatea ta are doar de câștigat!

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top